RSS Feed

Asus Eee Pc - Anmeldelse

3. januar 2008 | Laptop anmeldelser
Asus Eee PcDer kommer hele tiden nye laptops på markedet, men det sker ikke så tit at der kommer en laptop der er noget helt specielt. Det der gør Eee Pc fra Asus så interessant er prisen i forhold til størrelsen og laptoppens mange features. Eee Pc er en af de billigste og bedste laptops på markedet.

Kompakt laptop med mange features

Inden i laptoppen finder man en 900 Mhz Intel Celeron processor, 512MB ram, et 4GB solid state drev, Wi-Fi der understøtter 802.11b/g og et 10/100 Ethernet kort. Til trods for laptoppens størrelse på 225 × 165 × 35mm har Asus fået plads til 3 USB porte, stik til høretelefon og mikrofon, en kortlæser og en ekstern monitorport. Disse ting er i sig selv på ingen måde specielle, men når man ser på features i forhold til prisen kan Eee Pc kun imponere.

Eee Pc - godt designet og vejer næsten ingen ting

Laptoppens har en opløsning på 800x600 pixels hvilket er lige i underkanten, da de fleste websites i dag er optimeret i 1024x768. Dette er lidt ærgerligt, men man kan ikke få det hele når prisen er presset helt i bund. Når det kommer til designet har Asus ramt plet, computeren ser en del dyre ud end den er og med en vægt på kun 920g er den meget let at have med, og bruge overalt. Man skal lige skal vende sig til tastaturets komprimerede størrelse, men efter et stykke tid er det intet problem. Det medfølgende batteri gør det muligt at arbejde i 3-4 timer

Lille og hurtig laptop

Eee Pc kommer med Linux installeret, hvilket valgt både for holde prisen nede, men også for at give den bedste ydelse. Det tager under 20 sekunder at starte laptoppen hvilket er ganske imponerende. Interfacet i Eee Pc er designet så det er utroligt let at finde rundt og der er forskellige programmer installeret fra start. Bl.a. en medie afspiller der spiser de fleste filtyper og afspiller DivX film uden problemer. Det er også muligt at installere Windows XP på laptoppen, hvad du foretrækker er helt op til dig, drivere til Windows er mulige at hente.

Eee Pc kan ikke andet end at imponere, det eneste jeg savner er en lidt højere skærmopløsning da de 800x 600 pixels er i underkanten.

Perfekt til lette opgaver

Vurdering  laptops_90

Eee Pc er ikke almindelig laptop, men hvis du har brug for en laptop til lette opgaver som at sende e-mails, skrive i word, PowerPoint eller at surfe lidt er Eee Pc perfekt. Er du på udkig efter en billig, kompakt og solid laptop er Eee Pc det helt rigtige valg.