RSS Feed

Den perfekte guide til MacBook

2. november 2017 | Laptop tips & tricks

Overvejer du at købe en ny MacBook, har du nok allerede indset, at det ikke er den nemmeste beslutning at tage, for hvordan skal den se ud, hvilke funktioner skal den have, og hvad må den koste? Apple lancerer jævnligt nye bærebarer og nye software, og det er ikke altid lige let at gennemskue, hvilket produkt, der bedst passer bedst. Bærbaren er blevet en så stor del af hverdagen hos mange, og vi bruger flere og flere timer på den dagligt. Derfor er det også vigtigt, at man finder lige nøjagtigt den bærbar, der opfylder de ønsker og behov, som man har. På markedet findes der et utal af bærbarer, og her står Apple med sine MacBook skarpt på markedet. Men hvilken skal man vælge, og hvad er det, der gør MacBook så attraktive?

Vi har i denne artikel samlet de mest basale informationer omkring MacBooks, herunder hvilke MacBooks, der i øjeblikket er på markedet, hvordan du bedst beskytter din Mac og til sidst sat fokus på det unikke styresystem, som indeholder uundværlige funktioner.

 

Udvalget af MacBooks

Apple tilbyder tre forskellige MacBook: MacBook, MacBook Pro og MacBook air, der har hver sit unikke design. 

Den helt almindelige MacBook kan fås i både rosaguld, space grey, guld og sølv. Fordelen ved denne Mac er, at den har et meget stilfuld design og er meget tynd. Den er derfor god at have med på farten, da den ikke engang vejer 1 kg. Den fås kun med 12”, men har helt op til 10 timers batteritid. Prisen ligger typisk lige over de 10.000 kr., hvilket er en okay pris taget i betragtning af, at det er en af de nyere modeller.

MacBook Pro har været igennem en længere udvikling igennem en årrække, og den kan i dag fås med Touchbar, der fungerer som et integreret tastatur. Den fås både med 13” og 15”, og til forskel fra de andre er den mere robust, da den vejer lidt mere. Den er smule dyrere i forhold til de to andre MacBook, hvilket skyldes, at den også har lidt flere funktioner.

Den sidste MacBook i rækken er MacBook Air, der ligesom den almindelig MacBook også er meget tynd og kan fås med 13”. Batteritiden på denne er den længste, da den kan holde op til 12 timer på en ladning. MacBook Air er den billigste og koster typisk lige knap 9.000 kr. 
Hvis du er i tvivl om hvilken MacBook, du skal vælge, kan du på Apples hjemmeside sammenligne alle deres MacBooks, så du dermed kan danne dig det fulde overblik over, hvad de forskellige computere kan.

 

Beskyt din MacBook

Når du har købt din MacBook, skal du huske at beskytte den, så du bl.a. undgår virus og skader. Som det første kan du sikre ydre beskyttelse af din MacBook, og det kan du gøre ved at købe et sleeve. Skal du bruge din MacBook på arbejdet, til studiet eller andre ting, hvor du skal transportere den, kan den hurtigt få ridser og skader, og med et sleeve undgår du disse problemer. Derudover kan du med et sleeve også sætte dit helt eget personlige præg på din Mac.

Som det andet skal du beskytte din computer for virus, hvilket MacKeeper kan hjælpe dig med. Har du ikke fået downloadet et antivirusprogram til din Mac, og du bliver udsat for et hackerangreb, kan det være svært at rette op på skaden. Det er derfor altid en god ide at sikre sig, at et antivirusprogram er noget af det første, som du skal downloade på din Mac.
Som det sidste skal du altid huske at holde øje med dine opdateringer på din MacBook, så du altid har de nyeste versioner. Det skyldes, at hackere altid leder efter sikkerhedshuller og derefter kan trænge sig ind i din computer. Det kan du let undgå ved altid at installere de nyeste opdateringer.

 

Det unikke styresystem macOS Sierra  

Apple adskiller sig i den grad fra sine konkurrenter, når det kommer til deres styresystem. Deres nyeste system har navnet Sierra og har en lang række fantastiske funktioner, som er værd at kende til. Udover dets smukke design, kan det meget mere end andre.
Apple har i mange år været kendt for at have et utroligt godt samarbejde mellem sine enheder, og nu er der kommet endnu flere funktioner til. Har du allerede en iPhone eller et Apple Watch, vil du kunne få stort gavn af en MacBook. Du kan f.eks. kopiere et afsnit eller en tekst på din MacBook, hvorefter du kan sætte det ind på din iPhone, og det gælder også omvendt.

Med dit Apple Watch kan du faktisk logge ind på din MacBook, og du er derfor fri for at skulle indtaste din kode manuelt.

Derudover har de for første gang nogensinde fået Siri integreret, og det betyder, at du kan spare en masse tid. Med Siri har du nu muligheden for at multitaske, og sidder du og er i gang med at skrive en vigtig opgave, men kommer i tanke om, at du også skal skrive en vigtig mail, skal du ikke være bekymret for at blive afbrudt i din opgave. Mens du skriver din opgave, kan du bede Siri om at sende den vigtige mail, og du vil derfor fremover ikke blive afbrudt i dine handlinger.

En anden funktion, vi også gerne vil nævne er, at du nu kan se din yndlingsserie og skrive din opgave på den samme skærm. I dag bruger vi flittigt vores computer til at se serier og film på, men det er også i den grad vores skriveredskab. Din serie kan f.eks. køre oppe i højre side af din skærm, mens din opgave er på venstre skræm side. Du kan selv tilpasse størrelserne, og du kan nu multitaske mere som aldrig før.
Med andre ord er det nye styresystem er en klar fortaler for, at du skal vælge en MacBook som din næste computer.  

 

Vi håber, at du med denne guide har fået et bedre indblik i, hvad det vil sige at have en MacBook, og ikke mindst får gjort dig nogle tanker om, hvilken MacBook du skal vælge.