RSS Feed

Eee PC 900 - Fortræffelig ultra-portale laptop

3. maj 2008 | Laptop anmeldelser
Asus Eee PC 900Asus Eee PC 701 der tidligere er anmeldt her på siden er nu kommet i en ny og opdateret version kaldet Eee PC 900. Skærmen er blevet større og kører i en højere opløsning, der er mere hukommelse, mere plads også har den fået en multi-touch track pad. Med den nye version Eee PC nået nær perfekt til prisen.

Asus har nu gjort Eee PC endnu bedre

Med Eee PC 900 har Asus ramt helt rigtig. De problemer der var ved den første model er nu blevet rettet en denne ultra-portable, og prisvenlige laptop er nu blevet endnu bedre. Den fysiske størrelse er næsten den samme som på den oprindelige model, hvilket vil sige den stadig er rigtig lille. Kun 225 x 165 x 35mm er den og vejer omkring et kilo.

Højere skærmopløsning gør Eee Pc mere overskuelig

Skærmopløsningen hedder nu 1024 x 600 hvilket gør at næsten alle Internet sider vises uden problemer. Den højere opløsning giver et langt bedre overblik og pladsen op skærmfladen virker ikke længere så trang. Der er nu også kommet 1GB RAM i, de 512 MB der var i den første version var lige i underkanten. Med den nye version er det blevet en reel mulighed at have flere programmer kørende på samme tid, lækkert. Tastaturet er stadig lidt lille, men som på den oprindelige model vender man sig hurtigt til at skrive på den. Uanset gør størrelsen på Eee Pc det ikke muligt med et større tastatur.

Forbedringer på mange områder

Eee Pc 900 Ultra-portable laptopProcessensoren er stadig den samme, en 900 MHz Intel Celeron. Dette gør langt fra Eee 900 til en spille computer, men er igen med til at holde prisen nede og spare på strømmen. Det indbyggede webcam er nu blevet opgraderet fra 0.3 mega-pixel til 1.3 hvilket gør detailgraden i de billeder der optages og sendes langt bedre. Udover dette er der; 3 USB porte, understøttelse af de trådløse standarter 802.11b/g, en D-SUB udgang så du kan tilslutte laptoppen til en ekstern skærm, SD kortlæser hvis du skulle løbe tør for plads, Ethernet port (Internet) og ind og ud til lyd.

Batterilevetiden er det største minus

Det største minus ved Eee Pc er batterilevetiden. Omkring 2 timer holder batteriet ved normalt brug hvilket er i underkanten. Dette er skam for på alle andre områder klarer Eee PC 900 det virkelig godt. Forhåbentlig bliver batteriet forbedret i næste version.  

Mere plads -og fås nu også med Windows XP

Til sidst kan det nævnes at den nye Eee PC kommer i to versioner med henholdsvis 12GB og 20GB plads. 12GB versionen kommer med Windows XP, den anden version kører på Linnux (der er gratis) og har derfor mere plads nu hvor der ikke skal betales for en Windows XP licens.

Eee PC 900 er en fortræffelig ultra-portale laptop

Asus har gjort et fantastisk stykke arbejde med at opdatere et i forvejen super produkt. Ligesom Apple der lever højt på at lytte til deres kunder, har Asus formået at gøre det samme med opdateringen af Eee PC. Resultatet er en fortræffelig laptop der nu et alternativ til en rigtig laptop. Prisen er lidt højere end på den første model, men alt taget i betragtning er Eee PC 900 alle pengene værd.