RSS Feed

Ekstern harddisk - Seagate FreeAgent Pro

22. december 2007 | Laptop tilbehør

Ekstern harddisk - Seagate FreeAgent ProEr du ved at løbe tør for plads på din laptop er der værd at overveje at købe en ekstern harddisk. En ekstern harddisk giver dig stor fleksibilitet, er nem at tilslutte og er ligger i det samme prisleje som de traditionelle harddiske. Selvom en USB nøgle ligeledes kan give mobilitet er det ikke altid at der er plads nok. I denne artikel tager jeg et kig på Seagate FreeAgent Pro 320GB hvilket er en af de bedste eksterne harddiske på markedet i øjeblikket.

Seagate FreeAgent Pro er godt designet

Når man tænker på eksterne harddiske godt design sjældent det første man tænker på, men det er faktisk lykkes at gøre FreeAgent Pro forholdsvis pæn at se på. I stedet for at ligge ned som de fleste harddiske før har Seagate valgt at stille harddisken op - dette klæder den. Samtidig er den tyndere end de fleste andre modeller på markedet.

Ingen blæser - ingen støj

For at minimere støjen fra harddisken er den designet uden en blæser, dette virker helt perfekt. Den bliver en anelse varm efter en stykke tid, men ifølge Seagate er dette helt normalt og skyldes udelukkende den måde de har valgt designe disken. Som et ekstra plus er der en on / off knap på selve harddisken (en hel del eksterne harddiske mangler faktisk denne åbenlyse detalje). Ud over dette er der en ekstern strømforsyning, hvilket er rigtig godt da laptoppens batteri ellers hurtigt bliver brugt.

Automatisk backup af data til ekstern harddisk

Harddisken ser dog ikke kun godt ud, men har også en rigtig god performance. Hvad enten du at tænkt dig at bruge den til backup at dine data eller som sekundær harddisk gør den det rigtig godt. Den kommer med software der gør det muligt at lave automatiske backups af data fra flere forskellige mapper. F.eks dine MP3 filer, dokumenter eller fra en USB nøgle. Det medfølgende software er nemt at bruge.

Hurtig og problemfri tilslutning

Harddisken kommer i to forskellige versioner en med USB 2.0/eSATA og der kan tilsluttes en med USB 2.0/eSATA/FireWire 400. Det er derfor hurtigt at kopiere filer til og fra harddisken. Hvis din laptop understøtter eSATA (hvilket de færreste gør) skulle du kunne opnå endnu højere hastigheder. Men til lagt de flestes brug vil USB 2.0 eller FireWire tilstrækkeligt. Harddisken tilsluttes nemt og uden problemer.

FreeAgent Pro kan kun anbefales

FreeAgent Pro godt designet, har en rigtig god performance og er nem at tilslutte. Denne eksterne harddisk kan kun anbefales, det er en af de bedste på markedet!