RSS Feed

Få mere batterilevetid til din laptop

18. november 2020 | Ny teknologi

Sidst, men bestemt ikke mindst er det også igennem den, at vi fører vores liv som borgere i den danske stat. Her skal vi ordne alt lige fra parkeringsbøder sendt over e-boks til skattebetaling. Gør man ikke det, er man for alvor i problemer.

Er pengene godt givet ud?

Problemet for mange er dog, at en laptop fylder ret betragteligt i budgettet. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis man gerne vil have en laptop, der er på teknologiens forreste front, og som derfor vil kunne holde mange år endnu. Du kommer altså nok ikke uden om at skulle betale ret betragtelige summer for en god laptop.

Som det bliver nævnt ovenfor, er der dog rig mulighed for at tjene de brugte penge ind med en god laptop. Kender man desuden bare en smule til computerens verden, kræver det heller ikke det store at finde den laptop hos din lokale computerforhandler, hvor pengene er givet bedst ud. Er computerens RAM og CPU høje nok til, hvad du skal bruge din laptop til, samt at fremtidssikre den en smule, så har du med al sandsynlighed fundet en udmærket computer.

Hvorvidt pengene til en laptop er givet godt ud, handler dog ikke kun om, hvilke specifikationer computeren har, da du køber den. Det handler også i høj grad om, hvordan du bruger den, når du endelig har fået den mellem hænderne.

Tag for eksempel batterilevetiden, som i rigtig mange tilfælde ender med at være det, der tager livet af en bærbar computer. Når den skal sidde konstant i stikkontakten, kan den jo trods alt ikke så godt kaldes bærbar længere.

Skån batteriet

Batterilevetiden handler selvfølgelig mest af alt om, hvor godt og stort batteriet er, da du køber din computer. Det er dog langt fra det eneste.

Hvis du for eksempel misbruger batteriet ved ofte at køre computeren helt død eller ved at overlade, så er du også godt på vej til kortere batterilevetid. Oplever du allerede nu kort batterilevetid på din laptop, er det hele heldigvis ikke afgjort af hardware.

Meget af batteriets levetid er også software bestemt, da det naturligvis er det, strømmen går til. Har du således pådraget dig en masse malware, der kører i baggrunden, kan det være en enorm strømsluger. Sørg derfor for at forsvare din laptop og din batterilevetid med et godt antivirusprogram såsom avast-antivirus.dk.

Som oftest er den software, der trækker mest strøm dog software, du helt frivilligt har til at køre. Ønsker du altså at skåne batteriet, handler det om at være konservativ med alt fra skærmens lysstyrke til de programmer du har åbent.

Synes du, at det er meget at holde styr på, er der heldigvis programmer, der kan tage hånd om den. Automatisering er noget af det smukkeste ved digitale redskaber og grunden til, at det sagtens kan betale sig med en god moderne laptop med et godt batteri.