RSS Feed

Fordelen ved at bruge en laptop i sin forretning

23. maj 2017 | Laptop tips & tricks

Virksomheder har alle tider kæmpet med at skaffe kunder til deres forretning. Der er mange måder at gøre det på, men det vigtigste er sådan set ikke at skaffe kunderne. Det er at beholde dem. Førhen krævede det at man var flittig til at besøge hver enkelt kunde og tog sig tid til at skabe en god relation til den enkelte. Det kunne være meget tidskrævende og dermed også omkostningsfuldt. Men så længe kunderne lagde flere penge end det kostede at holde kontakten ved lige, så kunne det betale sig. Desuden er det også en tommelfingerregel at det koster 6 gange så meget at skaffe en ny kunde, som at vedligeholde sine eksisterende kunder. Derfor er der en stor værdi i at holde sine kunder vedlige.

Hvordan holder man styr på kunderne?

De sælgere som tog rundt havde altid en mappe med sig, med masser af informationer om kunderne. Her skrev de alle de vigtige detaljer ned, som kunne være værdifulde for virksomheden. Det kunne godt blive en stor mappe og det krævede en god hukommelse at skrive så mange ting ned om så mange forskellige kunder. Nu til dags er sælgerne heldigvis meget bedre stillet. Udviklingen har gjort at det er muligt at tage en laptop med sig, hvor man bare kan taste det hele ind. Hvis man så endda er online og har et kundestyringsprogram, kan man bruge dette program, også kaldet et CRM system, til at holde styr på kunderne i stedet for at have det liggende alle mulige steder på sin computer.

Der kan godt være noget arbejde i at bygge en kundedatabase op i et CRM system, men det er klart mindre arbejde nu end det var før laptops og internettet. Der er stadig meget at holde styr på, men hvis du har sådan et system, så er det meget nemmere at holde styr på og du får mere overskud til at lave andre ting.

Hvilket system skal du vælge?

Er du i en virksomhed, hvor der er behov for et kundestyringssystem, eller er du selv ved at starte din egen virksomhed op, så du også får brug for sådan et system. Måske ved du det ikke endnu, men der vil helt sikkert opstå et behov, jo flere kunder du får, så du kan ligeså godt forberede dig med det samme og finde en god løsning der passer til dit nuværende eller fremtidige behov.

Det er tit en jungle derude, men ligesom med valg af laptops, så gå efter noget du føler dig tryg ved. Det behøver ikke være den store forkromede løsning til at starte med, men vælg gerne noget der kan udvides med tiden eller som man kan integrere med andre programmer. Det skal også være noget du selv kan finde ud af og som dine medarbejdere let vil kunne sætte sig ind i. Så er du nemlig på forkant med tingene og er forberedt når virksomheden vokser.