RSS Feed

Gaming på bredbåndsforbindelse med wi-fi vs. netværkskabel

13. september 2017 | Laptop tips & tricks

Der er ingen tvivl om, at når man spiller et spil online, så kræver det, at man har en solid og god internetforbindelse, da spillet ellers ikke vil kunne fungere optimalt – og det er virkelig noget, der går ud over den samlede spiloplevelse. Men bør man vælge wi-fi eller netværkskabel, når man skal game på bredbåndsforbindelse? 

Dette spørgsmål vil du forhåbentligt blive meget klogere på her i artiklen, da du her bliver præsenteret for en samlet guide til, hvordan du som gamer finder det helt rigtige internet.

 

Med fibernet får du hurtig hastighed til en god pris 

Det afhænger naturligvis af, hvad det er for et spil, du gerne vil spille, ift. hvor hurtig internetforbindelsen skal være. Spiller du eksempelvis et spil af lidt ældre dato, som eksempelvis det populære skydespil Counter Strike, er det meget sjældent, at man behøver at have en lynhurtig hastighed. Er du typen, der ofte downloader et spil, vil du højst sandsynlig gå efter det hurtigste internet på markedet overhovedet, og her kan fibernet være det oplagte valg – med fibernet får du nemlig utroligt hurtig hastighed og så til en fordelagtig pris endda. 

Klik her og se et samlet dækningskort over fibernet: https://www.netkablet.dk/fibernet-daekningskort-hvor-danmarkskort/ 

Det skal i forbindelse med dette nævnes, at såfremt du aldrig spiller spil online, kræver det ofte ikke mere end 2 Mbit hastighed.

Herudover skal det nævnes, at såfremt man er flere om at dele internetforbindelsen, kan det være en rigtig god idé at aftale inden, hvordan forbindelsen skal deles imellem jer, så I på den måde undgår, at én person i lokalet ødelægger hele spiloplevelsen ved at sidde og downloade.

Træk et netværkskabel, såfremt det er muligt 

Det kan ikke anbefales, at man anvender mobilt bredbånd, når der skal spilles computerspil, da hastighederne her er langt mere ustabile, og herudover sluger mobilt bredbånd en hel del data, når man spiller online spil. Det skal dog nævnes, at du kan få en nogenlunde stabil forbindelse, såfremt du befinder dig et sted med 4G-dækning, men generelt set anbefales det, at man ikke anvender mobilt bredbånd, når man gamer.

Du er nu forhåbentligt blevet en smule klogere på, hvad du bør gøre, såfremt du spiller spil ved at koble dig på internettet via wi-fi. Men ift. spørgsmålet om, hvorvidt det er bedre at trække et netværkskabel end at anvende wi-fi, er dette et helt klart ja – såfremt det er muligt, bør du således vælge denne løsning, og det er der mange forskellige årsager til. Først og fremmest sikrer du på den måde en langt højere hastighed, og herudover er det generelt set bare en mere stabil løsning, i og med at langt mindre af hastigheden vil gå tabt, når du anvender kabel frem for at koble dig på nettet via wi-fi. Endelig skal det også nævnes, at det forbedrer ping-hastigheden en smule, hvilket er utroligt positivt, når man taler om gaming.

 

Gaming på mobilen

Flere og flere gamer på mobilen, og her er det ofte på farten, dvs. at man anvender det mobile datanetværk, som langt hen ad vejen har god hastighed på, og dermed kan klare selv de mere krævende spil. I Danmark har vi et stabilt og godt netværk med masser af gode master, som dækker selv udkantsdanmark godt. 

Det er dog ikke tilfældet i fx. Norge, hvor der er længere mellem masterne, og man ofte må bruge det lokale Wi-Fi netværk. Der er dog også muligt at få gode datapakker på mobilen, men det koster en del mere i udlandet. Se fx. priserne her på mobildata i Norge: https://www.nettkabelen.no/finn-mobilabonnement/ 

Så tænk dig om inden du logger på det lokale roaming netværk, eller sørg for at have et abonnement med fri data i Norden, som det er blevet populært hos de fleste mobiludbydere i dag, og det er ved at blive lovkrav fra EU’s side.