RSS Feed

Gør din computer klar til rejse

19. december 2017 | Ny teknologi

Er du typen, der tager din bærbare computer med på rejsen? Så er det en god ide, du læser med her. Her gives nyttige tips og råd til, hvad der skal tænkes på, når du medbringer din computer på rejsen. Så er du sikret en mere sikker og komfortabel rejse, hvor du kan ligge på en solseng og blive dejligt brun, eller tage rundt og se på rejsedestinationens attraktioner uden bekymringer.

En sikkerhedskopi inden du rejser er vigtigere end du tror
Det mest værdifulde ved din computer, er den data og det indhold, som du finder i den. En bærbar computer, er som navnet antyder bærbar, dvs. man let kan tage den med sig. Men når man tager den med sig, så slider man mere på den, end når den bare står derhjemme eller ligger på kontoret. Når man medbringer computeren, er der en større chance for uheld, det siger sig selv. Derfor er det ofte en god ide at lave en sikkerhedskopi af computerens indhold, inden du tager den med dig ud at rejse. Denne sikkerhedskopi forekommer på flere forskellige måder, og det er op til dig, at finde den løsning, der passer bedst til dit behov. En mulighed er, at skaffe dig selv en ekstern harddisk. Den kan let kobles til computeren enten med kabel eller trådløs adgang. Med den trådløse adgang er der desuden mulighed for jævnligt at kunne køre backup gennem dit private hjemmenetværk. Hvis du hellere vil have din backup på en ekstern server, så er der også forskellige Cloud-muligheder. Gennem en Cloud kan du få adgang til data fra den gamle computer og overføre det til en ny, hvis uheldet skulle være ude. Cloud er nemt at bruge og enkelt at sætte op, og du bestemmer helt selv, hvor ofte du vil lave en sikkerhedskopi.

Øg sikkerheden ved hjælp af en rejsetaske
Hvis du vil passe godt på din computer, er en rejsetaske særdeles vigtig. Rejsetasker fås i mange forskellige størrelser og stile og til forskelligt brug. En god og rummelig taske kan være den nødvendige håndbagage, som sikrer at din computer får den optimale beskyttelse. Derudover er der også god plads til din yndlings bog, mad og drikke eller måske ekstra tøj, du kan bruge på rejsen. Et andet godt forslag er en neoprenmappe eller en sleeve, som din computer kan ligge i. Computeren er derigennem beskyttet mod stød og fugt.

Forskellige lande har forskellige stikkontakter
Det er super ærgerligt, at komme til et andet land, hvor deres stikkontakt ikke matcher din oplader. Medbring derfor en rejseadapter. Med en rejseadapter kan du altid få ladet din computer op, uanset hvilket land du rejser til.

Overvej hvilken bærbar du medbringer
Hvis du har flere bærbare computere, er det værd at overveje, hvilken der er bedst til at tage med på rejsen. Skal du en togtur ud til Tante Anja, så er det måske ikke så fyldestgørende, hvilken computer du vælger. Er du helt vild med rejser til Bali, så er det nok en god ide at overveje en lidt mindre computer. Det siger sig selv, at en større computer vejer mere, og da der er en grænse for, hvor meget vægt man må have med i lufthavnen, så bør man overveje computerens vægt. Det kan desuden være tungt at slæbe rundt på denne. Hvis man har planer om at skulle arbejde online under ens ferie, så er computeren et must. Er det mere et spørgsmål om underholdning, så kunne man måske alternativet tablets, da de næsten ingenting fylder.