RSS Feed

Gør Windows XP hurtigere - Del I

30. december 2007 | Laptop tips & tricks

Optimer Windows XPSynes du din laptop virker langsom eller vil du gøre den endnu hurtigere er du kommet til det rigtige sted. Der en hel del forskellige ting du kan gøre for at din laptop kommer til fungere mere optimalt, hvilke vil jeg se nærmere på i denne artikelserie. Denne artikelserie er skrevet til laptops med Windows XP installeret.

Deaktiver programmer der kører i baggrunden

Laptops kommer næsten altid med en masse programmer installeret som du sjældent har brug for. Mange programmer ligger i baggrunden og kører selvom om de ikke bliver brugt, de gør dette for at kunne starte hurtigere, men fordelen er minimal. Ved at slette eller deaktivere disse programmer vil flere at din laptops resurser bliver frigivet og kunne bruges til vigtigere opgaver.

Startelementer i msconfig

Det første du skal gøre for at få Windows XP hurtigere er at gå ned i Start --> Kør --> og indtaste "msconfig". I det faneblad der hedder Start kan du se hvilke programmer der startes sammen med Windows. En hel del af disse programmer skal startes sammen Windows, det er derfor nødvendigt at undersøge hvad de enkelte programmer bruges til. Dette gøres nemt ved at søge på det enkelte startelementet i google. F.eks kan programmer relateret til quicktime og office deaktiveres.

Deaktiver unødvendige services og få et hurtigere Windows XP

Windows har en masse services der altid kører i baggrunden. Mange af dem er der ingen grund til at have startet på en hjemme computer, de bruger altså din laptops resurser på helt unødvendige ting. For at stoppe disse services går du ned i Start --> Kør --> og indtaster "services.msc". Til en hjemme computer anbefales det at stoppe følgende services.

Alerter
Udklipsbog
Indekserings service
Telnet
Terminal Services
Hurtigt brugerskift-kompabilitet
Fejlrapportering
Network DDE
Network DDE DSDM
Netmeeting
Remote registry
Routing og remote access
SSDP genkendelses service
Distributed Link Tracking Client
NetMeeting - deling af fjernskrivebord
Alternativ logon
Kryptografiske tjenster
Messenger

I tvivl om services? Søg på google

En del af de services der er startet som default gør faktisk din laptop mindre sikker. Så udover en hurtigere laptop får du også en mere sikker laptop. Er du tvivl om du bruger de enkelte services kan du nemt finde ud af hvad de bruges til ved en søgning på Google.

Bemærk at mange services er system kritiske og derfor nødvendige for at windows kan starte, det er derfor vigtigt at vide hvad de enkelte services bruges til før du deaktiverer dem.

Fortsæt til del II af Gør Windows XP hurtigere