RSS Feed

Laptop batterier - Sådan forlænger du batterilevetiden

20. januar 2008 | Laptop tips & tricks
laptop batteriEn bærbar computer virker ikke så attraktiv når du konstant skal se dig om efter en stikkontakt. Hvordan søger du for at holde dit batteri kørende så lang tid som muligt? Her følger 6 tips til at optimere din laptops strømforbrug.

1) Dæmp skærmbelysningen

Skærmen på din laptop er et af de komponenter der bruges mest strøm. Det er derfor en rigtig god ide at dæmpe skærmens baggrundsbelysning, når der ikke er adgang til en ekstern strømkilde. Næsten alle laptops har i dag specielle knapper til dette formål, typisk skal man trykke på laptoppens funktions knap (Fn) og en af knapperne i de øverste rækker på tastaturet. Se i laptoppens manual hvis du er i tvivl.

2) Luk unødvendige programmer ned

For at spare på batteriet er det en god ide at lukke alle de programmer du ikke bruger. Jo flere programmer du har kørende på samme tid jo mere strøm bruger din laptop. Dette gælder både programmer du selv har startet og dem som Windows har kørende i baggrunden (læs mere om hvordan du stopper disse i artiklen gør windows hurtigere).

3) Sluk for de trådløse forbindelser

Hvis du ikke bruger din trådløse forbindelse er det en rigtig god ide at slukke for den. Selvom du ikke bruger den trådløse forbindelse søger den hele tiden efter nye netværk, dette bruger en hel del strøm. Næsten alle laptops har en knap til at tænde og slukke for den trådløse forbindelse. Det er ligeledes en god ide at slukke for Bluetooth.

4) Brug ikke laptoppens multimedie funktioner

Ved at slukke for laptoppens højtalere, undgå at bruge DVD drevet, se film eller at spille spil vil batteriet holde meget længere. Spil og film bruger masser af strøm så dette er ikke det bedste at starte med når du er på farten.

5) Brug laptoppens strømstyring

Sørg for at laptoppens strømstyring er sat til at spare mest muligt på strømmen. Strømstyring findes under kontrol panelet i Windows. Dette er et ganske simpelt tip, men alligevel er det vigtigt at huske. Selvom din laptop er sat i standby bruger den alligevel strøm. Brug i stedet hybernate hvis den understøtter det, ellers luk laptoppen helt ned efter brug.

6) Undgå at tilslutte eksterne enheder

Alle eksterne (USB) enheder bruger strøm - også din mus. Fjern derfor de eksterne enheder så snart du er færdig med at bruge dem.

Køb en laptop der er designet til at bruge på farten

Er batterilevetiden meget vigtig for dig kunne det være en god ide at kigge efter en laptop der er designet med henblik på dette. Laptops der er specielt designet til at spare på strømmen har bl.a. mindre skærme, processorer der er optimeret til strømbesparelse og bedre batterier. I stedet for de typiske 2-3 timer, kan en god ultra-portable laptop holdes kørende i 6-8 timer på en enkelt opladning.