RSS Feed

Laptop batterier - Batterityper

Som nævnt under laptop CPU er det vigtig at vælge den rigtige processor (Centrino) hvis batterilevetiden er vigtig. Herudover spiller skærmestørrelsen også en stor rolle da dette også er en af de største strømslugere. Hvis du bruger DVD drevet meget vil batteriet også hurtigt blive tappet for strøm.

Lithium Ion batterier holder bedst på strømen

De bedste batterier til laptops er i øjeblikket Lithium Ion batterier. De holder langt bedre en de tidligere Ni-Cad batterier. Når producenterne skriver at en laptop f.eks. kan holde 4,5 timer på en enkelt opladning skal det dog alligevel tages med et gran salt. Hvor lang tid batteriet kan holde afhænger i høj grad af hvad laptoppen bruges til. De 4,5 timer der er reklameret med er oftest ved meget lette opgaver.

Standart batteriet er sjældent det bedste

Hvis batterilevetiden er vigtig så sørg for at købe en model hvor det er let at skifte til et nyt batteri. Til en del bærbare er muligt at købe et bedre batteri end det som laptoppen sælges med. Det kan på det varmeste anbefales at anskaffe en bærbar hvor det er muligt at købe et bedre batteri der kan holde længere, man kan hurtigt blive træt af at have flere batterier med. Når du kigger på batterier vil du se at de har forskellige antal celler. Generelt kan det siges at jo flere celler et batteri har jo længere er batterilevetiden. Et 9-cellet batteri vil derfor holder længere end et 6-cellet batteri. Batterier med flere celler koster så mere.

Laptop Skærm>>