RSS Feed

Laptop CPU - Den hurtigste CPU er ikke nødvendigvis den bedste

Mange laptops markedsføres på at de har en hurtig CPU. Hastigheden er dog i de fleste tilfælde ubetydelig da de fleste bærbare bruges til simple opgaver der ikke kræver ret meget regnekraft. Dette kunne være arbejde i word og exel, surfing og e-mails. En langsommere processor kan derfor være en fordel da især hvis der lægges vægt på laptoppens batterilevetid.

AMD er billigst - Intel bedst

Både AMD og Intel har designet CPU'er specifikt til brug i laptops. AMD er den billigste løsning, men i næsten alle test vinder processorer fra Intel. CPU'erne fra Intel er også bedre til at spare på strømmen så det kan kun anbefales at give lidt mere og købe en laptop med Intel CPU der er designet til bærbare computere. Hvis mobilitet er en faktor anbefales det altså at undgå bærbare computere med traditionelle Intel processorer.

Centrino er udviklet til bærbare computere

Intels Centrino teknologi er optimeret til hastighed, lavt strømforbrug og så lille varmeudvikling som muligt. Varmudviklingen er en vigtig faktor da komponenterne i en bærbar sidder meget tæt. At kunne have den bærbare i skødet uden at den bliver for varm er fordel. Samtidig gør den mindre varmeudvikling at CPU blæseren ikke behøver at køre så meget. Dette spare igen strøm og reducere støj til et minimum da blæseren vil kunne køre meget langsomt og ofte vil være helt slukket. Hvis den bærbare skal bruges til lidt tungere opgaver anbefales det at gå efter en laptop der har en Intel Core Duo processor.

Laptop batterier>>