RSS Feed

Laptop harddisk - Hvor meget plads har jeg brug for?

De fleste laptops kommer med kompakte drev der er 2.5" i modsætning til de 3.5" der anvendes i stationære computer. Pga. den mindre størrelser er prisen pr. GB højere. Laptops kommer generelt med harddiske fra 60 til 200 GB.

Gå efter en laptop harddisk på minimum 60 GB

Hvor meget plads du har brug for afhænger igen af hvad du skal bruge din laptop til. Til de flestes brug vil 60-80 GB være nok, regner du med at installere mange spil og have film liggende anbefales det at gå efter mere fra starten. Hvis du regner med at udskifte din laptops harddisk på et senere tidspunkt så sørg for at købe en laptop hvor det er nemt at udskifte harddisken.

Rotations og søgehastigheden er vigtig til krævende opgaver

Har du tænkt dig at spille de nyeste spil eller at udføre multimedieopgaver på laptoppen er det en god ide at kigge på harddiskens rotations -og søgehastighed. Til almindeligt brug er rotationshastigheden mindre væsentlig, men til krævende opgaver kan der virkelig mærkes forskel hvis harddisken er hurtigere. Til krævende opgaver anbefales en laptop harddisk med 7200rpm, bemærk at den højere hastighed udvikler mere varme og kan være mere støjende.

Laptop drev>>