RSS Feed

Laptop porte - Hvilke vil jeg oftest få brug for?

Efter at USB er blevet standart i alle laptops er behovet for tilslutnings porte blevet meget mindre. Skal du tilslutte en printer, mus, digital kamera, etc. kan USB portene bruges. To til fire USB porte vil være passende til de flestes behov.

Selvom du kan købe en ekstern boks med flere USB porte er det en god ide at gøre det klart hvad du har brug for fra start. Du vil du hurtig blive træt af at slæbe rundt på ekstra udstyr. Selvom det meste kan tilsluttes laptoppen via USB er det nødvendigt med nogle ekstra porte.

RJ-45 bruges til netværkskablet - f.eks. til din Internet forindelse

En af disse er RJ-45. Denne port bruges til at tilslutte en standart ethernet netværks kabel. Hvis du ikke kan få forbindelse eller ikke har adgang til et hotspot vil RJ-45 være den port du bruger for at komme på Internettet.

Firewire er hurtigere end USB

Mange laptops kommer også med en Firewire port. Firewire kan med fordel bruges hvis der skal overføres store mængder til data, da porten er hurtigere en USB. Mange video kameraer og lyd enheder anvender Firewire.

SD-kortlæser kan være en fordel

De fleste nye laptops har også indbygget en SD-kortlæser. Har du et digitalt kamera eller en nyere mobiltelefon kan du tage SD-kortet ud og få nemt adgang til kortet via laptoppen.

RJ-11 porten er mindre væsenlig - bruges til analog moden

At laptoppen har en RJ-11 port er mindre væsentligt da denne port bruges hvis der skal tilsluttes et gammeldags analog modem til laptoppen.

Laptop - trådløst Internet>>