RSS Feed

Laptop skærm - Hvilken skærmtype skal jeg gå efter?

En laptops fysiske størrelse hænger i høj grad sammen med skærmen størrelse. Det er derfor ikke altid det bedste at gå efter den største størrelse inden for budgettet. En 15" widescreen skærm gør hele laptoppen noget større og mere klodset. Skal laptoppen erstatte en stationær computer er dette selvfølgelig ikke et problem. Er mobilitet en faktor anbefales en 13" eller 14" og skal der være ultra-mobilt kan helt ned til 12" være det rigtige valg. Da skærmen er et af de komponenter der bruger mest strøm vil laptops med mindre skærme oftest have længere batterilevetid.

Widescreen eller standart?

Flere og flere laptops er i dag udstyret med widescreens, faktisk virker det som om det snart bliver svært at finde en laptop med standart aspect radio (4x3). Det er en smagssag når det kommer til at vælge, men folk er generelt positivt stemt i forhold til laptops med widescreen. Især hvis der skal ses film kommer bærbare med widescreen formatet til kort.

Høj opløsning er ikke nødvendigvis det bedste valg

Det er vigtigt at se på skærmen opløsning før du køber en laptop. Opløsningen fortæller hvor man punkter (pixels) der er på skærmen. Jo højere opløsningen er jo mere kan der vises på skærmen. Højere opløsning er dog ikke altid bedre. Hvis selve skærmfladen er lille og opløsningen meget høj vil alle elementerne på skærmen være meget små (herunder tekst). Til mindre skærme (12" standart) vil 1024x768 være passende, større skærme (14", 15" standart) vil typisk være i opløsningen 1280x1024 hvilket også er et godt størrelsesforhold.

Reelt har laptops kun en brugbar opløsning

Bemærk at alle fladskærme er bygget til at virke optimalt i en bestemt opløsning (native resolution). Opløsningen kan godt ændres i windows, men alle elementer vil blive meget utydelige og kantede. Sørg derfor kigge på laptoppens "native resolution" da de andre opløsninger laptoppen understøtter praktisktalt ikke kan bruges.

Laptop hukommelse>>