RSS Feed

Macbook Air - Anmeldelse

25. februar 2008 | Laptop anmeldelser
MacBook AirApples seneste skud på stammen er deres nye MacBook Air. Det der gør MacBook Air til noget helt specielt er at den er ekstremt tynd, faktisk er det den tyndeste laptop på markedet. Apple har fået designet speciel komponenter af blandt andet Intel for at få den til at blive så let og tynd som muligt. Dette er ikke laptop med de masser af nye features og processorkraft, men mange vil sige at dette er den ultimative laptop for gadgets fans.

Ultra Portable Laptop

Inden i laptoppen findes en Intel Core 2 Duo CPU på 1.6GHz, 2 GB RAM og en harddisk på 80GB. I forhold til det meget kompakte design udvikles der ikke specielt meget varme og laptoppen finder derfor naturligt plads i skødet når der arbejdes. Som andre Ultra Portable Laptops er målgruppen dem der har brug for mobilitet og ikke dem der har brug for rå power.

Stilfuldt laptop design

Det overordnede design er virkelig godt og gennemarbejdet. Er man Apple fan vil MacBook Air på ingen måde skuffe, tvært imod. Dette er en af de mest stilfulde laptops der længe er set og det at Apple har formået plads til det hele og samtidig få produceret en så elegant laptop kan ikke andet end at imponere.

Imponerende skærmkvalitet og solidt tastatur

Skærmen på de 13.3" er virkelig god på den denne laptop, flotte farver, skarphed og glimrende kontrastforhold. Ud over at have en af de bedste skærme der længe er set har MacBook Air også et full-size tastatur der selv lyser op hvis der arbejdes i mørke. Ganske smart især hvis man ofte er på farten og derfor ikke altid kan kontrollere lysforholdene. Derudover er det rigtig godt at skrive på, hvilket til tider kan være et problem på Ultra Portable Laptops. Den indbyggede højtaler er næsten ikke værd at nævne da den kun er i mono og virker som om den kun er tænkt til at blive brugt nødsituationer.

Batterilevetiden kunne være bedre

Der er kun tre tilslutnings porte på denne laptop. En mikro DVI port, en USB port og et stik til høretelefonerne. Ikke imponerende, men det største problem er dog at det ikke er muligt at udskifte batteriet hvilket kan være et problem da batterilevetiden ikke er alt for god. Ca. 4 timer kan batteriet holde hvis man sørge for slukke for musikken og hold sig til opgaver der ikke er krævende. Det er dog muligt at købe en SDD disk, dette vil forlænge batterilevetiden og give dig en bedre stabilitet.

MacBook Air - Stilren laptop til folk på farten

Hvis du er på udkig efter en erstatning for din hjemme computer eller en maskine der kan håndtere video redigering eller CPU tung musik redigering er dette ikke laptoppen for dig. Er du derimod altid på farten og tit deltager i konferencer er MacBook Air med sine kun 1.37 kg og kompakte design det helt rigtige valg.