RSS Feed

Solid State Disk - Fremtidens harddisk

11. april 2008 | Ny teknologi
SSD Solid State DiskSolid state diske er efterhånden begyndt at dukke hos diverse laptop producenter. Men hvilke fordele er der ved at købe en solid state disk frem for en almindelig harddisk? I denne artikel vil jeg se nærmere på denne nye type af harddiske og hvad vi kan forvente os af dem.

SSD har en lang række fordele. En SSD er hurtigere end en traditionel harddiske, bruger mindre strøm, er mere holdbar, mindre modtagelige for stød slag og temperatur svingninger og så er SSD helt og aldeles lydløs. Den eneste ulempe er den højere pris pr. megabyte i forhold til den traditionelle harddisk.

Mekaniske dele gør harddisken sårbar for slidtage og slag

Der er blevet fortalt masser af skræk historier om harddiske der er gået i stykke og data er gået tabt. Grunden til at alle harddisk har en forholdsvis begrænset levetid er ganske simpelt slidtage. Inden i harddisken er der mekaniske dele der bevæger sig ved meget høje hastigheder. Teknikken er dog blevet forfinet så meget af de fleste harddiske i dag i gennemsnit holder over 4 år, men et slag kan gøre en harddisk ubrugelig på 2 sekunder. Især i laptops er dette problematisk da bærbare computere lever en meget hårdere tilværelse en den stationære PC.

SSD har ingen bevægelige dele og er meget hurtigere end de traditionelle harddiske

samsung ssdMed solid state diske ser det helt anderledes ud. Med SSD er alle de bevægelige dele væk og erstatte af den samme teknologi som vi kender i USB nøglen. Udover at SSD ikke er sårbar over for slag og stød er teknologier også meget hurtigere.

Harddisken har længe været en flaskehals når det kommer til computeren hastighed, harddisken kan simpelthen ikke længere følge med de andre dele i computeren. En solid state disk er teoretisk 100 gange hurtigere end en traditionel harddisk, med SSD er hastighedsproblemet derfor blevet løst.

Solid state diske bruger langt mindre størm

Batterilevetiden er for de fleste et vigtig parameter når det kommer til laptops. SSD bruger næsten ingen strøm i forhold til en gammeldags harddisk. Der er ingen bevægelige dele og dette spare både på strømmen og udvikler mindre varme.

SSD er perfekt til bærbare computere

SSD er en mindre revolution i forhold til bærbare computere. SSD giver dig en meget solid og stabil opbevaring og teknologien lever op til alle de krav som vi forbrugere har til fremtidens laptops. Harddisken er på vej ud og SSD bliver fremtidens medie til opbevaring af data.

Før i tinden var det kun militær, hospital og industrien der i større stil anvendte SSD. Med hastige skridt er diskene dog blevet billigere og vi er nu begyndt at se priser hvor private brugere kan være med. Kapaciten er stadig forholdsvis begrænset, men har du råd kan en laptop med SSD kun anbefales.